Ontslagregelen.nu

Geregeld krijgen wij vragen over het gebruik van Ontslagregelen.nu. Vandaar deze pagina.

Ontslagregelen, gratis tool
Ontslagregelen.nu is een online tool om met jouw werkgever gemakkelijk, veilig en goed het ontslag met een vaststellingsovereenkomst tot stand te brengen. De tool is gratis voor zowel jou als jouw werkgever. Alleen voor de (wettelijk vereiste, schriftelijke) vaststellingsovereenkomst moet, aan het eind van het onderhandelingstraject, worden betaald. Meestal heb je in de onderhandeling met je werkgever afgesproken dat hij de kosten van de vaststellingsovereenkomst voor zijn rekening neemt. Het is immers jouw werkgever die afscheid van jou wil nemen, niet andersom.

Kortom, de tool is gratis. De vaststellingsovereenkomst is gratis, als je er maar voor zorgt dat je aangeklikt hebt dat jouw werkgever de kosten van de vaststellingsovereenkomst betaalt.

Ontslagregelen, hoe werkt het?:
Jouw werkgever heeft zich aangemeld bij Ontslagregelen.nu en online een voorstel ingevuld om te komen tot jouw ontslag met wederzijds goedvinden. Je hebt in je mailbox een uitnodiging van Ontslagregelen.nu ontvangen om gebruik te maken van de tool en te reageren op het voorstel van je werkgever. Met een muisklik op de link in die mail accepteer je de uitnodiging en kun je zien wat het voorstel van je werkgever is.

Nu kun je een tegenvoorstel doen, waarop je werkgever weer kan reageren, of het voorstel van je werkgever geheel accepteren. Doe je een tegenvoorstel, dan kan jouw werkgever weer een tegenvoorstel doen of jouw voorstel geheel accepteren.

Accepteert een van beide partijen (uiteindelijk) het laatste voorstel geheel, dan maakt de tool de vaststellingsovereenkomst automatisch op. Je kunt tevoren zien hoe die eruit komt te zien, omdat het sjabloon (een ingevuld voorbeeld) van de vaststellingsovereenkomst steeds aan te klikken en te lezen is. We raden je aan dit sjabloon altijd goed door te lezen.

Kortom, de tool werkt best gemakkelijk en je vergeet niet de belangrijkste afspraken in jouw vaststellingsovereenkomst te maken.

Doe het zelf, maar let wel op
Ontslagregelen.nu stelt je in staat zelf te onderhandelen en een goede vaststellingsovereenkomst tot stand te brengen. Als je niet dagelijks met ontslag te maken hebt, is het toch verstandig het ontslag te laten beoordelen door een gespecialiseerd jurist en rechtshulpverlener. Je kunt hiervoor contact met ons opnemen. Heb je al een andere jurist, of advocaat, of heb je bijvoorbeeld een rechtsbijstandverzekering, schakel deze dan in.

Ondertussen maakt de tool het mogelijk om zelf eenvoudig zogenaamde volgers uit te nodigen bij jouw onderhandeling. Dat is handig als je bijvoorbeeld jouw rechtshulpverlener wilt laten meekijken bij het onderhandelen. Wil je dat jouw rechtshulpverlener de onderhandeling namens jou voert of van je overneemt? Ook dat kan binnen de tool. Maak wel eerst goede afspraken met je eigen rechtshulpverlener.

 

Ga naar Ontslagregelen.nu

Zelf eerst de transitievergoeding uitrekenen? Dat kan via deze pagina.

Ik wil dit delen op:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin