Ontslag met een vaststellingsovereenkomst
Superkort weergegeven
Jouw werkgever wil je dienstverband beëindigen met een vaststellingsovereenkomst. Je doet er verstandig aan je positie nu te laten beoordelen door een deskundige arbeidsjurist, om er zeker van te zijn dat je krijgt waar je recht op hebt. Klik hier als een andere ontslagsituatie voor je van toepassing is.
Een vaststellingsovereenkomst wordt ook wel een beëindigingsovereenkomst genoemd. In deze overeenkomst spreken jouw werkgever en jij af dat jouw arbeidsovereenkomst met wederzijds goedvinden eindigt en onder welke voorwaarden dat gebeurt. Het is een ontslag met wederzijds goedvinden en het resultaat van onderhandeling tussen werkgever en werknemer. Onderdelen van de vaststellingsovereenkomst zijn bijvoorbeeld de einddatum van het dienstverband en of je een ontslagvergoeding meekrijgt. Daarnaast spreken partijen bijvoorbeeld vaak iets af over het concurrentiebeding of de auto van de zaak.
Een vaststellingsovereenkomst is altijd een onderhandelingsresultaat. Je hoeft dus niet in te stemmen met het aanbod van je werkgever. Je hebt het volste recht om met tegenvoorstellen te komen. Komen partijen tot overeenstemming, dan is een verdere inhoudelijke ontslagprocedure overbodig. Vaak kan een hogere ontslagvergoeding worden overeengekomen dan de werkgever in eerste instantie heeft aangeboden. Ook kunnen je juridische advieskosten in de onderhandelingen geregeld bij de werkgever neergelegd worden. Voor vaststellingsovereenkomsten aangegaan op of na 1 juli 2015 geldt dat je een wettelijke bedenktijd hebt. Je kunt dan op de vaststellingsovereenkomst terugkomen
Samengevat
Ontslag met wederzijds goedvinden
Voorwaarden geregeld in de vaststellingsovereenkomst
Als uitkomst van onderhandeling
Je hebt recht op WW
Schakel wel juridische hulp in
Beoordeling en Onderhandelen Vaststellingsovereenkomst
- Alle items onder “Beoordeling Vaststellingsovereenkomst”
- Alle items onder “Onderhandelen vaststellingsovereenkomst”
- Later betalen van het door jouw werkgever in de vaststellingsovereenkomst aangeboden bedrag voor jouw juridische kosten. Vooraf betaal je:
Beoordeling Vaststellingsovereenkomst
- Schriftelijk adviesrapport van arbeidsjurist
- Wanneer gaat de WW in?
- Is de vaststellingsovereenkomst wel/niet “WW-veilig”?
- Moet ik instemmen, onderhandelen, procederen?
- Model protestbrief
- Telefonisch vervolgconsult met arbeidsjurist
- Vooraf betaal je de vaste prijs:
Onderhandelen Vaststellingsovereenkomst
- Onderhandelen via correspondentie en telefonisch overleg met jou en je werkgever door arbeidsjurist
- Constante updates aan jou over het lopende proces
- Algehele oplossing/onderhandelingsresultaat
- Bij patstelling juridische ondersteuning tot de zaak moet worden voorgelegd aan rechter of UWV
- Vooraf betaal je de vaste prijs: