Ontslagvergoeding onderhandelen

Hoe zorg ik voor een goede ontslagvergoeding onderhandeling?

Stel je werkgever heeft je een voorstel gedaan om tot je ontslag te komen. Meestal zal hij dat gedaan hebben in de vorm van een concept vaststellingsovereenkomst, of in een bericht waarin hij een aantal voorwaarden heeft geformuleerd. Grotendeels ben je het wel eens met je voorstel, maar kun je over de ontslagvergoeding onderhandelen? Ja dat kan. Wel is het raadzaam eerst goed na te gaan hoe sterk of zwak je werkgever staat. Ontslag is immers aan heel veel strikte regels gebonden. Verder is het van belang hoe graag je werkgever van je af wil en hoe graag jij bij je werkgever wil blijven. Als je hebt uitgestraald dat je niets liever wil dan vertrekken bij je werkgever, dan zal je werkgever dat zeker in zijn achterhoofd houden bij het onderhandelen ontslagvergoeding. Doe dus het tegenovergestelde: blijf kalm en straal motivatie in je werk uit. Ook is dat soms moeilijk. Tot slot doe je jouw werkgever een tegenvoorstel.

Het onderhandelen ontslagvergoeding door ons

Je kunt ervoor kiezen de ontslagvergoeding onderhandeling uit te besteden aan ons. Wij nemen dan alle communicatie over jouw ontslag en het tot stand brengen van de definitieve vaststellingsovereenkomst van je over. De meerwaarde daarvan is tweeledig: enerzijds kunnen wij jouw argumenten goed verwoorden en op het juiste moment uitspelen. Anderzijds leggen wij in onze professionele hoedanigheid nu eenmaal meer gewicht in de schaal, dan wanneer je zelf een briefje schrijft. Op deze manier haal je het maximale resultaat uit je ontslagvergoeding onderhandeling. Natuurlijk zullen we goed kijken naar de ontslagvergoeding en de transitievergoeding.

Onderhandelen vaststellingsovereenkomst

Als je kiest voor deze dienst, dan betaal je ons een vaste prijs. Je weet zo vooraf precies welke kosten je maakt. Deze kosten zullen wij bij het ontslagvergoeding onderhandelen vervolgens proberen te verhalen op jouw werkgever. We gaan meteen voor je aan het werk, nadat we de nodige dossierinformatie van je hebben ontvangen. We vragen deze informatie bij je op meteen nadat je de (vaste) prijs aan ons hebt betaald. Je kunt dit allemaal regelen via deze site. Betalen kan met IDeal of Overmaken.

Wij nemen deze regel als uitgangspunt:

Ontslagvergoeding = transitievergoeding + afkoopsom

Onze werkwijze

Stap 1: INTAKE

Na jouw betaling mailen we je een formulier om een paar vragen over jouw situatie te beantwoorden en jouw documenten (vaststellingsovereenkomst, arbeidsovereenkomst bijvoorbeeld) te uploaden. Deze informatie bestuderen wij grondig.

Stap 2: BEOORDELEN
We mailen je ons schriftelijk rapport met onze bevindingen, als je ons gevraagd hebt de vaststellingsovereenkomst te beoordelen. Zo weet je zwart op wit hoe het zit met je WW-rechten en wat bijvoorbeeld de verbeterpunten in de vaststellingsovereenkomst zijn.
Stap 3: OVERLEG MET JOU
We overleggen telefonisch met jou over je situatie. Mocht je nog vragen hebben, dan kunnen we die beantwoorden. Ook bespreken we met jou de eventuele vervolgstappen, jouw wensen daarbij en of wij het contact (de onderhandeling) met jouw werkgever moeten gaan overnemen.
Stap 4: ONDERHANDELEN

We onderhandelen met jouw werkgever over een betere vaststellingsovereenkomst, als je ons daar opdracht voor hebt gegeven. We nemen dan alle communicatie met jouw werkgever over je ontslag van je over. Natuurlijk betrekken we je vooraf steeds bij iedere stap in het onderhandelingsproces.

Stap 5: VASTSTELLINGSOVEREENKOMST
Als we voor je onderhandelen, dan brengen we de beste vaststellingsovereenkomst voor je tot stand. Uiteraard doen we dat steeds in nauw overleg met jou en staat jouw belang voorop.

Onze website

bezoekers per maand

ontslagvragen per maand

gemiddelde klantwaardering