Transitievergoeding onderhandelen

Hoe zorg ik voor een goede transitievergoeding onderhandeling?

Als je werkgever je wil ontslaan, dan zal hij je in de meeste gevallen een voorstel doen om te komen tot een beëindiging van je arbeidsovereenkomst met wederzijds goedvinden. In zo’n voorstel zal de werkgever veelal een ontslagvergoeding aanbieden, die gebaseerd is op de wettelijke regeling over de transitievergoeding. Kun je over deze transitievergoeding onderhandelen? Zeker dat kan. De hoogte van de ontslagvergoeding in de vaststellingsovereenkomst is vrij onderhandelbaar. Een (veel) hoger of lager bedrag kan dus de uiteindelijke uitkomst van de transitievergoeding onderhandeling zijn.

Moet ik het onderhandelen transitievergoeding aan jullie uitbesteden?

Die keus is natuurlijk geheel aan jou. Wel denken wij, in alle bescheidenheid, dat wij veelal een beter resultaat voor je zullen weten te bereiken, dan wanneer je zelf aan de slag gaat met het transitievergoeding onderhandelen. Het beoordelen en behandelen van ontslagdossiers is ons dagelijks werk. Bovendien legt het meestal meer gewicht in de schaal, als je laat zien dat je een deskundige jurist hebt ingeschakeld.

Transitievergoeding onderhandelen voor een vaste prijs

Het onderhandelen over jouw vaststellingsovereenkomst doen we tegen een vaste prijs. Je weet zo vooraf precies waar je aan toe bent. We gaan direct aan het werk voor je, nadat we de nodige dossierinformatie hebben ontvangen. Daarbij gaat het in ieder geval over jouw recente loonstrook, arbeidscontract en beëindigingsvoorstel van je werkgever. We vragen deze en andere relevante informatie meteen bij je op, nadat je de kosten aan ons hebt voldaan (IDeal of Overmaken). Tot slot nog dit: Het onderhandelen transitievergoeding is maar één van de onderdelen van een onderhandeling vaststellingsovereenkomst. Het gaat om het totale pakket van de overeenkomst. Zo kijken we bijvoorbeeld ook naar jouw WW- en vakantierechten en andere voorzieningen bij ontslag. Zelfs die waar je misschien zelf niet aan had gedacht.

Wij nemen deze regel als uitgangspunt:

Ontslagvergoeding = transitievergoeding + afkoopsom

Onze werkwijze

Stap 1: INTAKE

Na jouw betaling mailen we je een formulier om een paar vragen over jouw situatie te beantwoorden en jouw documenten (vaststellingsovereenkomst, arbeidsovereenkomst bijvoorbeeld) te uploaden. Deze informatie bestuderen wij grondig.

Stap 2: BEOORDELEN
We mailen je ons schriftelijk rapport met onze bevindingen, als je ons gevraagd hebt de vaststellingsovereenkomst te beoordelen. Zo weet je zwart op wit hoe het zit met je WW-rechten en wat bijvoorbeeld de verbeterpunten in de vaststellingsovereenkomst zijn.
Stap 3: OVERLEG MET JOU
We overleggen telefonisch met jou over je situatie. Mocht je nog vragen hebben, dan kunnen we die beantwoorden. Ook bespreken we met jou de eventuele vervolgstappen, jouw wensen daarbij en of wij het contact (de onderhandeling) met jouw werkgever moeten gaan overnemen.
Stap 4: ONDERHANDELEN

We onderhandelen met jouw werkgever over een betere vaststellingsovereenkomst, als je ons daar opdracht voor hebt gegeven. We nemen dan alle communicatie met jouw werkgever over je ontslag van je over. Natuurlijk betrekken we je vooraf steeds bij iedere stap in het onderhandelingsproces.

Stap 5: VASTSTELLINGSOVEREENKOMST
Als we voor je onderhandelen, dan brengen we de beste vaststellingsovereenkomst voor je tot stand. Uiteraard doen we dat steeds in nauw overleg met jou en staat jouw belang voorop.

Onze website

bezoekers per maand

ontslagvragen per maand

gemiddelde klantwaardering