Vaststel­lingsover­eenkomst controleren

Wil je jouw vaststellingsovereenkomst laten controleren?

Dat is een goed idee. Als je werkgever over wil gaan tot je ontslag, dan zal hij je in veel gevallen een concept vaststellingsovereenkomst voorleggen. Dit betekent dat je werkgever met wederzijds goedvinden afscheid van je wil nemen. Stem je, eventueel na onderhandeling, niet in met het ontslag dan zal je werkgever een ontslagprocedure moeten beginnen. Daaraan zijn strenge regels verbonden. Je werkgever kiest daarom liever voor zekerheid vooraf. Voor je je handtekening zet onder de vaststellingsovereenkomst wil je er zeker van zijn dat jouw belangen zijn veilig gesteld. De vaststellingsovereenkomst laten controleren door een gespecialiseerde arbeidsjurist is gewoon een goed idee.

Het controleren vaststellingsovereenkomst door Ontslagvergoeding.nl

Als werknemer zul je verschillende vragen hebben in het kader van het controleren vaststellingsovereenkomst. Zo wil je weten of je recht hebt op WW. Een andere veel voorkomende vraag is of de aangeboden ontslagvergoeding wel hoog genoeg is. Kun je een hogere ontslagvergoeding vragen en krijgen van je werkgever? En zo ja, hoe krijg ik dat voor elkaar? Bij het controleren vaststellingsovereenkomst beoordelen wij deze en andere relevante documenten. Je krijgt een rapport waarin wij alle zaken die voor jou belangrijk zijn overzichtelijk behandelen. Natuurlijk zullen we goed kijken naar de ontslagvergoeding en de transitievergoeding. Tenslotte bespreken wij jouw situatie telefonisch met je. Dat alles binnen 2 werkdagen en voor een vaste prijs.

Na het vaststellingsovereenkomst controleren

Als gezegd zullen wij je een antwoord geven op de vraag of je vaststellingsovereenkomst WW-vriendelijk is en of de WW ingaat op de datum van het einde van je dienstverband. Ook zullen wij een oordeel geven over de hoogte van de aangeboden ontslagvergoeding en de andere afspraken, die jouw werkgever met je wil maken. Het vaststellingsovereenkomst controleren (beoordelen) kan ons en jou tot de conclusie brengen dat je er verstandig aan doet te gaan onderhandelen voor een beter eindresultaat. Ook voor het professioneel onderhandelen kun je bij ons terecht.

Wij nemen deze regel als uitgangspunt:

Ontslagvergoeding = transitievergoeding + afkoopsom

Onze werkwijze

Stap 1: INTAKE

Na jouw betaling mailen we je een formulier om een paar vragen over jouw situatie te beantwoorden en jouw documenten (vaststellingsovereenkomst, arbeidsovereenkomst bijvoorbeeld) te uploaden. Deze informatie bestuderen wij grondig.

Stap 2: BEOORDELEN
We mailen je ons schriftelijk rapport met onze bevindingen, als je ons gevraagd hebt de vaststellingsovereenkomst te beoordelen. Zo weet je zwart op wit hoe het zit met je WW-rechten en wat bijvoorbeeld de verbeterpunten in de vaststellingsovereenkomst zijn.
Stap 3: OVERLEG MET JOU
We overleggen telefonisch met jou over je situatie. Mocht je nog vragen hebben, dan kunnen we die beantwoorden. Ook bespreken we met jou de eventuele vervolgstappen, jouw wensen daarbij en of wij het contact (de onderhandeling) met jouw werkgever moeten gaan overnemen.
Stap 4: ONDERHANDELEN

We onderhandelen met jouw werkgever over een betere vaststellingsovereenkomst, als je ons daar opdracht voor hebt gegeven. We nemen dan alle communicatie met jouw werkgever over je ontslag van je over. Natuurlijk betrekken we je vooraf steeds bij iedere stap in het onderhandelingsproces.

Stap 5: VASTSTELLINGSOVEREENKOMST
Als we voor je onderhandelen, dan brengen we de beste vaststellingsovereenkomst voor je tot stand. Uiteraard doen we dat steeds in nauw overleg met jou en staat jouw belang voorop.

Onze website

bezoekers per maand

ontslagvragen per maand

gemiddelde klantwaardering