Vaststel­lingsover­eenkomst beoordelen

Waarom vaststellingsovereenkomst laten beoordelen?

Als je dreigt te worden ontslagen, komt er van alles op je af. Vaak leggen werkgevers de betreffende werknemer een vaststellingsovereenkomst voor. Moet je deze zonder meer ondertekenen? Nee, dat moet niet. Het is verstandig de vaststellingsovereenkomst te laten beoordelen door een deskundig arbeidsjurist. Wij kunnen je antwoord geven op alle mogelijke vragen. Te denken valt aan: Heb ik recht op WW na mijn ontslag? Is de aangeboden ontslagvergoeding wel voldoende? Maar ook: Zie ik niks over het hoofd?

Beoordelen vaststellingsovereenkomst door Ontslagvergoeding.nl

Als wij de vaststellingsovereenkomst beoordelen voor je, dan doen we dat tegen een vaste prijs. Nadat we (IDeal) betaling van je hebben ontvangen, gaan we gelijk aan de slag. Je ontvangt een formulier, waarmee je ons van de nodige informatie kunt voorzien. Natuurlijk hebben wij de concept vaststellingsovereenkomst nodig. Ook vragen wij je om een recente loonstrook en, indien voorhanden, jouw arbeidscontract. Tot slot kijken we bij het beoordelen vaststellingsovereenkomst ook naar jouw cao, als die tenminste van toepassing is. Heb je eerder een rechtsbijstandverzekering afgesloten om je bij je ontslag te helpen, dan kun je je ook tot je verzekeraar wenden. 

Wat levert het vaststellingsovereenkomst beoordelen mij op?

Kort gezegd, duidelijkheid en zekerheid. Daags nadat je ons de dossierinformatie hebt aangeleverd, koppelen wij de uitkomst van het beoordelen vaststellingsovereenkomst terug. Dat doen we eerst met schriftelijk rapport. Dat rapport beschrijft op welke onderdelen de vaststellingsovereenkomst kan worden verbeterd. Natuurlijk zullen we goed kijken naar de ontslagvergoeding en de transitievergoeding. En hoe het met je WW-aanspraken zit. Nog een dag later nemen we telefonisch contact met je op. We gaan ervan uit dat het rapport beoordelen vaststellingsovereenkomst dan goed hebt gelezen. In dat gesprek gaan we in op alle mogelijke vragen, die je toch nog mocht hebben. Pas als alles duidelijk is, zit ons werk er op. Het kan zijn dat je er dan voor kiest te gaan onderhandelen over de aangeboden vaststellingsovereenkomst. Ook daarvoor kun je ons dan inschakelen.

Wij nemen deze regel als uitgangspunt:

Ontslagvergoeding = transitievergoeding + afkoopsom

Onze werkwijze

Stap 1: INTAKE

Na jouw betaling mailen we je een formulier om een paar vragen over jouw situatie te beantwoorden en jouw documenten (vaststellingsovereenkomst, arbeidsovereenkomst bijvoorbeeld) te uploaden. Deze informatie bestuderen wij grondig.

Stap 2: BEOORDELEN
We mailen je ons schriftelijk rapport met onze bevindingen, als je ons gevraagd hebt de vaststellingsovereenkomst te beoordelen. Zo weet je zwart op wit hoe het zit met je WW-rechten en wat bijvoorbeeld de verbeterpunten in de vaststellingsovereenkomst zijn.
Stap 3: OVERLEG MET JOU
We overleggen telefonisch met jou over je situatie. Mocht je nog vragen hebben, dan kunnen we die beantwoorden. Ook bespreken we met jou de eventuele vervolgstappen, jouw wensen daarbij en of wij het contact (de onderhandeling) met jouw werkgever moeten gaan overnemen.
Stap 4: ONDERHANDELEN

We onderhandelen met jouw werkgever over een betere vaststellingsovereenkomst, als je ons daar opdracht voor hebt gegeven. We nemen dan alle communicatie met jouw werkgever over je ontslag van je over. Natuurlijk betrekken we je vooraf steeds bij iedere stap in het onderhandelingsproces.

Stap 5: VASTSTELLINGSOVEREENKOMST
Als we voor je onderhandelen, dan brengen we de beste vaststellingsovereenkomst voor je tot stand. Uiteraard doen we dat steeds in nauw overleg met jou en staat jouw belang voorop.

Onze website

bezoekers per maand

ontslagvragen per maand

gemiddelde klantwaardering