Rechtshulp on demand

Wat betekent rechtshulp on demand?

Vooral rechtsbijstandverzekeraars gebruiken de term “rechtshulp on demand” om aan te geven dat zij aan consumenten rechtshulp kunnen leveren “op afroep”, dus zonder dat je een rechtsbijstandsverzekering nodig hebt. Voor deze rechtsbijstand betaal je dan vooraf (prepaid) een vaste prijs (fixed price).

Verzekeraars hebben ervaren dat consumenten tegenwoordig niet meer zonder slag of stoot een rechtsbijstandverzekering afsluiten. Zo’n verzekering kost immers al gauw € 300,– per jaar, voor een gezin. Anders gezegd, hun oude verdienmodel dat erop neerkomt dat consumenten een abonnement moeten afnemen en premie moeten betalen, ook als zij geen rechtsbijstand nodig hebben, werkt steeds minder goed. Daarom zijn rechtsbijstandverzekeraars ook niet verzekerden rechtshulp (on demand) gaan aanbieden.

Concurrerende markt

Eigenlijk zijn rechtsbijstandverzekeraars dus de concurrentie aangegaan met andere juridische dienstverleners (bijvoorbeeld advocaten) door rechtshulp on demand aan te bieden. Voor ons was en is deze rechtshulp immers al jaren het uitgangspunt.

Wat wij goed vinden aan het initiatief van de verzekeraars is dat ook zij met vaste prijzen voor hun rechtshulp on demand zijn gekomen. Wij doen dat ook. Als klant weet je zo niet alleen tevoren waar je aan toe bent qua kosten, ook kun je vooraf verschillende aanbieders met elkaar vergelijken. Niemand betaalt graag teveel.

Ter zijde: Veel juridische dienstverleners werken (nog) niet met vaste prijzen. Als klant betaal je dan op basis van gewerkte uren x uurtarief (uurtje-factuurtje). Je kunt natuurlijk vooraf uurtarieven opvragen bij verschillende advocatenkantoren, maar er blijft een onzekerheid zitten in het bedrag dat je uiteindelijk moet betalen. Advocaten willen zich vooraf meestal niet vastleggen op het aantal uren werk dat ze aan jouw zaak moeten besteden. Declaraties kunnen daardoor hoger uitpakken dan tevoren gedacht.

 

Vergelijk prijzen

In het schema hieronder zetten we de vaste, prepaid prijzen van de verschillende rechtsbijstandverzekeraars op een rijtje, waar het gaat om rechtshulp on demand bij ontslag (bron: Consumentenbond, 6 augustus 2020).

Onze vaste, prepaid prijzen zetten we daar voor jouw gemak gelijk nog even onder.

Aanbieder Advies vaststellingsovereenkomst Advies + Onderhandelen vaststellingsovereenkomst
BrandMR € 139 € 139 + € 849 = € 988
DAS Flexx € 379 € 799
Lancyr € 260 € 785
Univé € 395 € 795
Centraal Beheer € 299 € 869
Ontslagvergoeding.nl € 175 € 175 + € 600 = € 775

 

Naast bovenstaande prepaid prijzen bieden wij de mogelijkheid Later betalen (door jouw werkgever). Dat kan echter alleen als je werkgever in de vaststellingsovereenkomst al een bedrag heeft aangeboden om te betalen voor jouw kosten van rechtsbijstand. Vooraf betaal je niets. 

 

Onze werkwijze

Stap 1: INTAKE

Na jouw betaling mailen we je een formulier om een paar vragen over jouw situatie te beantwoorden en jouw documenten (vaststellingsovereenkomst, arbeidsovereenkomst bijvoorbeeld) te uploaden. Deze informatie bestuderen wij grondig.

Stap 2: BEOORDELEN
We mailen je ons schriftelijk rapport met onze bevindingen, als je ons gevraagd hebt de vaststellingsovereenkomst te beoordelen. Zo weet je zwart op wit hoe het zit met je WW-rechten en wat bijvoorbeeld de verbeterpunten in de vaststellingsovereenkomst zijn.
Stap 3: OVERLEG MET JOU
We overleggen telefonisch met jou over je situatie. Mocht je nog vragen hebben, dan kunnen we die beantwoorden. Ook bespreken we met jou de eventuele vervolgstappen, jouw wensen daarbij en of wij het contact (de onderhandeling) met jouw werkgever moeten gaan overnemen.
Stap 4: ONDERHANDELEN

We onderhandelen met jouw werkgever over een betere vaststellingsovereenkomst, als je ons daar opdracht voor hebt gegeven. We nemen dan alle communicatie met jouw werkgever over je ontslag van je over. Natuurlijk betrekken we je vooraf steeds bij iedere stap in het onderhandelingsproces.

Stap 5: VASTSTELLINGSOVEREENKOMST
Als we voor je onderhandelen, dan brengen we de beste vaststellingsovereenkomst voor je tot stand. Uiteraard doen we dat steeds in nauw overleg met jou en staat jouw belang voorop.

Onze website

bezoekers per maand

ontslagvragen per maand

gemiddelde klantwaardering