Vaststel­lingsover­eenkomst nakijken

Moet ik mijn vaststellingsovereenkomst laten nakijken?

Tenzij je zelf deskundig bent in het ontslagrecht, zou je dat zeker moeten doen. Maar dan wel door iemand, die er verstand van heeft. Bij ons is het nakijken vaststellingsovereenkomst aan de orde van de dag. Daarom kunnen we je niet alleen vlot, maar ook deskundig en tegen een scherpe, vaste prijs helpen bij alle vragen, die je hebt over jouw ontslagsituatie. We zijn altijd juridisch altijd up-to-date. En we communiceren in heldere taal.

Wat levert het nakijken vaststellingsovereenkomst mij op?

Als je ervoor kiest jouw (concept) vaststellingsovereenkomst te laten nakijken (beoordelen) door ons, dan leveren wij je een uitgebreid en duidelijk adviesrapport aan. Vervolgens hebben wij telefonisch overleg. Het nakijken vaststellingsovereenkomst beperkt zich niet tot wat in het concept voorstel van je werkgever staat. We stellen ook vast welke onderwerpen nog geregeld moet worden, of welke zaken beter voor jou kunnen worden geregeld. Vanzelfsprekend komt altijd jouw recht op WW en de ingangsdatum van de WW aan de orde in ons advies. Maar we zeggen bijvoorbeeld ook iets over de aangeboden ontslagvergoeding en waar je rekening mee moet houden als geen vaststellingsovereenkomst wordt gesloten. Natuurlijk zullen we goed kijken naar de ontslagvergoeding en de transitievergoeding.

Hoe werkt het vaststellingsovereenkomst nakijken bij Ontslagvergoeding.nl?

Wij gaan aan de slag, meteen nadat wij alle benodigde informatie van je hebben ontvangen. Die kun je ons aanleveren met behulp van een formulier. Het gaat om de beantwoording van een paar vragen en het uploaden van een paar documenten, die wij zullen bestuderen. In ieder geval hebben wij natuurlijk de (concept) vaststellingsovereenkomst nodig. Voor het vaststellingsovereenkomst nakijken vragen wij je vooraf een vaste prijs aan ons te betalen. Het formulier ontvang van je van ons automatisch en gelijk nadat je hebt betaald.

Wij nemen deze regel als uitgangspunt:

Ontslagvergoeding = transitievergoeding + afkoopsom

Onze werkwijze

Stap 1: INTAKE

Na jouw betaling mailen we je een formulier om een paar vragen over jouw situatie te beantwoorden en jouw documenten (vaststellingsovereenkomst, arbeidsovereenkomst bijvoorbeeld) te uploaden. Deze informatie bestuderen wij grondig.

Stap 2: BEOORDELEN
We mailen je ons schriftelijk rapport met onze bevindingen, als je ons gevraagd hebt de vaststellingsovereenkomst te beoordelen. Zo weet je zwart op wit hoe het zit met je WW-rechten en wat bijvoorbeeld de verbeterpunten in de vaststellingsovereenkomst zijn.
Stap 3: OVERLEG MET JOU
We overleggen telefonisch met jou over je situatie. Mocht je nog vragen hebben, dan kunnen we die beantwoorden. Ook bespreken we met jou de eventuele vervolgstappen, jouw wensen daarbij en of wij het contact (de onderhandeling) met jouw werkgever moeten gaan overnemen.
Stap 4: ONDERHANDELEN

We onderhandelen met jouw werkgever over een betere vaststellingsovereenkomst, als je ons daar opdracht voor hebt gegeven. We nemen dan alle communicatie met jouw werkgever over je ontslag van je over. Natuurlijk betrekken we je vooraf steeds bij iedere stap in het onderhandelingsproces.

Stap 5: VASTSTELLINGSOVEREENKOMST
Als we voor je onderhandelen, dan brengen we de beste vaststellingsovereenkomst voor je tot stand. Uiteraard doen we dat steeds in nauw overleg met jou en staat jouw belang voorop.

Onze website

bezoekers per maand

ontslagvragen per maand

gemiddelde klantwaardering