VSO toetsen?

Zekerheid voor alles: VSO  laten toetsen

Je werkgever heeft gezegd je te willen ontslaan. Hij heeft je een vaststellingsovereenkomst (vso) voorgelegd. Maar hoe zit het met je rechten? Stel, je hebt nog geen andere baan gevonden. Dan zul je in ieder geval aanspraak willen maken op een WW-uitkering. Moet de werkgever ook een transitievergoeding betalen? Je bent niet de enige die met deze (en andere vragen) rondom je ontslag te maken krijgt. In de meeste ontslagsituaties zal de werkgever een aanbod doen om met wederzijds goedvinden uit elkaar te gaan. Hij zal je vragen in te stemmen met zo’n aanbod, schriftelijk vastgelegd in een zogenaamde vso (vaststellingsovereenkomst). Jij wilt je rechten maximaal veiligstellen. Daarom is het verstandig je vso  te laten toetsen door een deskundige arbeidsjurist.

VSO toetsen door Ontslagvergoeding

Bij ons is het toetsen vso ons dagelijks werk. Daarom kunnen wij jou snel en goed juridisch adviseren. Precies over die vragen, die voor jou belangrijk zijn. Bijvoorbeeld: Heb ik wel recht op WW? Kan ik een hogere ontslagvergoeding claimen? Komt mijn concurrentiebeding te vervallen? Hoe zit het met mijn vakantierechten? Bij het vso toetsen laten wij in onze rapportage alle onderdelen van het aanbod van je werkgever de revue passeren. Ook bestuderen wij je arbeidscontract en zonodig de cao. Nadat je ons rapport hebt gelezen, bellen wij je om alles door te nemen. Op die manier weet je precies waar je aan toe bent en wat je wel en niet moet doen.

Het bestelproces en het toetsen VSO daarna

Het vso toetsen (beoordelen) doen wij voor jou tegen een vaste prijs. Je betaalt ons, nadat je het bestelproces van de dienst van een van onze diensten hebt doorlopen. Je ontvangt, na jouw betaling, meteen een formulier, waarin we je vragen een paar vragen te beantwoorden. Ook kun je dan documenten (zoals je vso, arbeidsovereenkomst) uploaden. Na ontvangst van deze informatie gaan wij meteen voor je aan het werk. Je ontvangt een uitgebreid adviesrapport. Vervolgens hebben wij telefonisch overleg. Na het toetsen vso weet je precies waar je staat. En of je bijvoorbeeld zou moeten gaan onderhandelen voor een beter resultaat, of helemaal niet akkoord zou moeten gaan. Allemaal binnen 2 werkdagen.

Wij nemen deze regel als uitgangspunt:

Ontslagvergoeding = transitievergoeding + afkoopsom

Onze werkwijze

Stap 1: INTAKE
Na jouw betaling mailen we je een formulier om een paar vragen over jouw situatie te beantwoorden en jouw documenten (vaststellingsovereenkomst, arbeidsovereenkomst bijvoorbeeld) te uploaden. Deze informatie bestuderen wij grondig.
Stap 2: BEOORDELEN
We mailen je ons schriftelijk rapport met onze bevindingen, als je ons gevraagd hebt de vaststellingsovereenkomst te beoordelen. Zo weet je zwart op wit hoe het zit met je WW-rechten en wat bijvoorbeeld de verbeterpunten in de vaststellingsovereenkomst zijn.
Stap 3: OVERLEG MET JOU
We overleggen telefonisch met jou over je situatie. Mocht je nog vragen hebben, dan kunnen we die beantwoorden. Ook bespreken we met jou de eventuele vervolgstappen, jouw wensen daarbij en of wij het contact (de onderhandeling) met jouw werkgever moeten gaan overnemen.
Stap 4: ONDERHANDELEN
We onderhandelen met jouw werkgever over een betere vaststellingsovereenkomst, als je ons daar opdracht voor hebt gegeven. We nemen dan alle communicatie met jouw werkgever over je ontslag van je over. Natuurlijk betrekken we je vooraf steeds bij iedere stap in het onderhandelingsproces.
Stap 5: VASTSTELLINGSOVEREENKOMST
Als we voor je onderhandelen, dan brengen we de beste vaststellingsovereenkomst voor je tot stand. Uiteraard doen we dat steeds in nauw overleg met jou en staat jouw belang voorop.

Onze website

bezoekers per maand

ontslagvragen per maand

gemiddelde klantwaardering