Ontslag­­vergoe­ding

Hulp bij ontslag

Harald van Wordragen, arbeidsjurist, directeur Ontslagvergoeding

Ons verhaal

Je hebt recht op een ontslagvergoeding

Als je wordt ontslagen, dan heb je in veruit de meeste gevallen recht op een ontslagvergoeding. Anders dan misschien op het eerste gezicht lijkt, is het niet zo dat de hoogte van die ontslagvergoeding op voorhand vaststaat. Voor een deel is dat zo, maar voor een ander deel niet. Vaak bieden werkgevers in een vaststellingsovereenkomst in eerste instantie een te laag bedrag als ontslagvergoeding. Daarom is het belangrijk dat je je goed informeert en oriënteert, voordat je genoegen neemt met zo’n aanbod.

Wij helpen je

Ontslagvergoeding.nl helpt je bij het realiseren van een zo hoog mogelijke ontslagvergoeding. Omdat we de kennis en ervaring hebben. En omdat we vinden dat iedere werknemer moet toekomen, waar hij recht op heeft. Elke maand helpen wij zo tientallen mensen met een ontslagprobleem. Natuurlijk kijken we niet alleen naar jouw ontslagvergoeding, maar naar alles wat met je ontslagsituatie te maken heeft. Zelfs naar die zaken waar je zelf nog niet aan had gedacht. Zo krijg je zekerheid voor de beste oplossing. En dat altijd tegen de scherpste prijs.

Transitievergoeding als basis

We zeiden het al, een deel van de ontslagvergoeding staat vast. Dat deel is de wettelijke transitievergoeding.

Kort door de bocht heeft iedere werknemer (vast of flex) van wie het dienstverband onvrijwillig wordt beëindigd (dus opgezegd, ontbonden of van rechtswege eindigt) recht op een transitievergoeding (zie ook deze pagina over de transitievergoeding). Grof gezegd bedraagt deze transitievergoeding met ingang van 1 januari 2020 1/3 maandsalaris per dienstjaar. Met onze gratis tool reken je ‘m snel uit.

Geen transitievergoeding?

Natuurlijk zijn er op de regel van de transitievergoeding ook weer uitzonderingen. In het geval sprake is van “ernstig verwijtbaar handelen of nalaten” door jou, als werknemer, bijvoorbeeld heb je geen recht op een transitievergoeding. Deze situatie zal zich meestal niet voordoen en zal in ieder geval wel eerst juridisch moeten worden vastgesteld (door de rechter of in een vaststellingsovereenkomst). We gaan er hier gemakshalve even vanuit dat dat voor jou niet geldt.

Afkoopsom als extra?

Ok, je weet nu je transitievergoeding. Nu wordt het interessant; Het bedrag van de transitievergoeding zal je waarschijnlijk tegenvallen. 1/3 maandsalaris per gewerkt dienstjaar is niet zoveel. Zeker niet als je het vergelijkt met ontslagvergoedingen, die in het verleden gangbaar waren.  Het verlies van je baan betekent verlies aan inkomen (de WW is lager dan je loon). Reden genoeg om te bekijken of er niet meer in zit. Dat “meer” aandeel in de ontslagvergoeding noemen we de afkoopsom. We vragen het voor de zekerheid:

 

Wil je zo’n afkoopsom krijgen, oftewel wil je een hogere ontslagvergoeding dan de transitievergoeding? Klik hier als je dat wilt.

Onze diensten

Onze werkwijze

Stap 1: INTAKE

Na jouw betaling mailen we je een formulier om een paar vragen over jouw situatie te beantwoorden en jouw documenten (vaststellingsovereenkomst, arbeidsovereenkomst bijvoorbeeld) te uploaden. Deze informatie bestuderen wij grondig.

Stap 2: BEOORDELEN
We mailen je ons schriftelijk rapport met onze bevindingen, als je ons gevraagd hebt de vaststellingsovereenkomst te beoordelen. Zo weet je zwart op wit hoe het zit met je WW-rechten en wat bijvoorbeeld de verbeterpunten in de vaststellingsovereenkomst zijn.
Stap 3: OVERLEG MET JOU
We overleggen telefonisch met jou over je situatie. Mocht je nog vragen hebben, dan kunnen we die beantwoorden. Ook bespreken we met jou de eventuele vervolgstappen, jouw wensen daarbij en of wij het contact (de onderhandeling) met jouw werkgever moeten gaan overnemen.
Stap 4: ONDERHANDELEN

We onderhandelen met jouw werkgever over een betere vaststellingsovereenkomst, als je ons daar opdracht voor hebt gegeven. We nemen dan alle communicatie met jouw werkgever over je ontslag van je over. Natuurlijk betrekken we je vooraf steeds bij iedere stap in het onderhandelingsproces.

Stap 5: VASTSTELLINGSOVEREENKOMST
Als we voor je onderhandelen, dan brengen we de beste vaststellingsovereenkomst voor je tot stand. Uiteraard doen we dat steeds in nauw overleg met jou en staat jouw belang voorop.

Blog

Transitievergoeding 2021

Transitievergoeding 2021

Met ingang van 1 januari 2021 is het maximumbedrag van de wettelijke transitievergoeding verhoogd van € 83.000 naar € 84.000. Als het bruto...

Lees meer

Dit zeggen onze klanten

Ook wanneer je in goed overleg het bedrijf verlaat waar je jarenlang hebt gewerkt en je de mensen die je vertrek afwikkelen vertrouwt of de juristen uit je bedrijf vertrouwt, is het noodzakelijk om de afspraken rondom je vertrek te laten toetsen door een onafhankelijke jurist. Harald van Wordragen heeft dit voor mij gedaan en heeft echt de puntjes op de i gezet. Dat geeft rust, zodat je je kunt gaan focussen op je next step. In mijn geval het opstarten van mijn eigen bedrijf.

Irene

HR-manager, Durfvmc.nl

Harald (van Wordragen) is een uiterst kundig jurist; in alle onderdelen van zijn dienstverlening ervaar je zijn grote kennis van zaken en professionaliteit. Hij heeft me destijds in begrijpelijke taal de te nemen stappen uit de doeken gedaan, en met een prettige mix van zakelijkheid en persoonlijke benadering, een zeer bevredigende oplossing bewerkstelligt.

Victor

Interior Designer, Amsterdam

Bij mijn vorige werkgever wilden we snel en in goed overleg tot een vaststellingsovereenkomst komen. Dan is het fijn dat je op iemand als Harald kunt terugvallen. Hij stond direct klaar om een goed advies te geven. Geen onnodige vechthouding, geen onnodig juridisch jargon en duidelijkheid over de kosten. Alles werd prima voor mij geregeld. 

Onno

Directeur, Wageningen

Harald van Wordragen is mij fantastisch tot steun geweest bij een conflict waarin ik mij bevond. Ik ervaar hem als helder in zijn adviezen, menselijk en begripvol bij de emotionele kanten die een conflict met zich meebrengen. Hij bracht relativiteit aan daar waar ik het nodig had en maakte het probleem overzichtelijk en hanteerbaar. Hij heeft me nu terugkijkend op het uiteindelijke proces exact de juiste adviezen gegeven om het conflict tot een goede einde te brengen.

Nicole

Psycholoog, Nijmegen

Onze website

bezoekers per maand

ontslagvragen per maand

gemiddelde klantwaardering

Heb je een ontslaggesprek? Dit zijn onze tips

w

TIP 1

Zeg niet toe. Luister wel naar je werkgever, maar doe geen toezeggingen in een ontslaggesprek dat je werkgever met je voert.
l

TIP 2

Zet geen handtekening. Het eerste aanbod van je werkgever is vaak voor verbetering vatbaar. Teken dus niet gelijk, nadat het voorstel je wordt voorgelegd. Neem het gewoon mee naar huis of laat het e-mailen.

TIP 3

Vraag meer bedenktijd als je vindt dat je werkgever je onder druk zet. Wij kunnen die extra bedenktijd ook voor je regelen.

TIP 4

Schakel juridische hulp in. Rondom je ontslag spelen allerlei vragen en risico’s. De ontslagregels veranderen ook nog eens continu. Voor ons is dat ons dagelijks werk. Wij behartigen alleen jouw belang. Zo ben je verzekerd van het beste resultaat.